maandag 9 november 2009

Vlaamse zangeres en fotomodel Roxane Kalishoek: 'Ik weet niet of ik ooit helemaal naakt zal poseren'

Fotomodel en zangeres Roxane Kalishoek: Schoonheid en rock-'n-roll!

Roxane Kalishoek: Ik weet niet of ik ooit helemaal naakt zal poseren. Vroeger zei ik altijd resoluut nee. Maar als je zo'n sexy fotoshoot doet, ga je toch altijd een stapje verder dan aanvankelijk gepland.
Bovendien hou ik ervan om mijn grenzen te verleggen. Dus misschien dat ik nog wel eens helemaal bloot ga. Die sexy bikini en badpak fotosessies hebben me zelfzekerder gemaakt, maar ze hebben me ook al flink wat miserie opgeleverd.

Op mijn kop dat ik daardoor al heb gekregen! Niet van mannen natuurlijk, want die vinden dat allemaal geweldig, maar wel van vrouwen. In het begin vond ik dat echt niet leuk. Maar nu trek ik me dat niet meer aan. Ik volg enkel nog mijn gevoel. En ik doe het gewoon supergraag. Ik ben intussen al zó vaak met mijn kop tegen de muur gelopen, daar word je alleen maar harder van (lacht).

Roxane Kalishoek: Ik begrijp die jaloezie van vrouwen jegens andere vrouwentotaal niet. Ik heb dat niet in me. Ik ben 100 procent hetero, maar ik kan een vrouw best mooi vinden en dat ook hardop zeggen. Maar als ik een café binnenstap, trekken vrouwen hun vent meteen dicht tegen zich aan.

Mijn uiterlijk speelt me soms parten, ja. Schoonheid en zingen of schoonheid en een andere kwaliteit, dat gaat volgens sommige mensen echt niet samen. Ik moet mezelf dubbel zo hard bewijzen.

Roxane Kalishoek: Die heisa toen het ministerie van Defensie Tanja Dexters naar onze blauwhelmen wilde sturen, heb ik nooit goed begrepen.

Uiteindelijk ben ik naar Afghanistan en Libanon gereisd om er live op te treden. Die mannen hebben mij daar met ongelooflijk veel respect behandeld. Ze zouden verdorie alle vrouwen die daar commentaar op hadden, voor 3 maanden naar ginder moeten sturen.

Dat zij maar eens in die zware pakken, met tonnen materiaal op hun rug, in dat klimaat gaan werken, 4 dagen op 5, zonder enige vorm van ontspanning.

Ik vond het een fantastische ervaring. En ik zou gerust nog wel eens in een C130 willen vliegen. Dat was pas rock-'n-roll!