donderdag 4 juni 2009

Roxane Kalishoek Fitness babe


Voor Roxstar babe en podium beest Roxane Kalishoek is een goede conditie belangrijk, vandaar dat ze besloot om aan fitness te gaan doen. Hiervoor schakelde ze een strenge personal trainer in, die haar flink liet zweten en afzien.

Echter bleek Roxane Kalishoek een natuurtalent te zijn, en al meteen een uur volle bak te kunnen gaan. Ook bleek ze het echt plezant te vinden.

Als je gaat sporten, is een goede bh echter geen overbodige luxe. Een sportbh is comfortabeler dan een gewone bh en voorkomt dat je hangborsten krijgt door al dat gewiebel.

Als je sport met een gewone bh in plaats van een sportbh, stuiteren je borsten onwillekeurig rond; dit kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Veel sportende vrouwen ondervinden hier hinder van en bovendien is het ook niet goed voor je borsten. Voor een klein aantal is het zelfs een reden om te stoppen met sporten. Tegenwoordig is dit echter geen argument meer, omdat er voor elke cupmaat een goede sportbh ontwikkeld is, ook voor de grotere maar, zoals DD-cup.

Behalve comfort biedt een goede sportbeha ook bescherming. Voor een borst, die gemiddeld tussen de 200 en 300 gram weegt, is al dat gestuiter niet bevorderlijk. Het zorgt voor grote druk op het weefsel van de borsten en de huidstructuren, wat kan leiden tot beschadiging. Op de lange duur kan de huid erdoor gaan uitrekken en gaan de borsten hangen.

Het dragen van een gewone bh kan het gestuiter met 38 procent terugbrengen. Dat is volgens onderzoekers niet genoeg om hangborsten te voorkomen. Een speciaal hiervoor gemaakte sportbh zorgt er echter voor dat de borsten maar liefst 78 procent minder bewegen.

Tijdens fitness training krijgen ook je voeten het zwaar te verduren. Fitness en ook steps is een sport waarbij er regelmatig gesprongen wordt. Er worden ook veel zijwaartse passen gemaakt. De bewegingen zijn niet zo intensief als dat bijvoorbeeld bij het squashen gebeurt.

Fitnessschoenen zijn daarom dan ook lichter en flexibeler dan squashschoenen. De Fitnessschoen is wat hoger om de zijwaartse bewegingen te ondersteunen en heeft ook een extra dempingelement onder de voorvoet zitten.

Een fitness of aerobicsschoen moet dus de nodige stabiliteit geven maar moet ook flexibel zijn en een goede demping geven, met name in de voorvoet. Stevigheid aan de schoen wordt ook verkregen door extra verstevigingen, zadels, over het bovenwerk heen. De goede fitness of aerobicsschoenen hebben ook alle een goede middenvoetsondersteuning. Een goede schoen is dus belangrijk voor Roxane Kalishoek.

Een goede sport-bh is essentieel voor de sportende vrouw. De sport-bh steunt de borsten, de bandjes zakken niet af en het materiaal waar de sport-bh van gemaakt is, houdt de huid droog. Sport-bh's zijn er te verkrijgen in diverse 'impactlevels'. Hoe groter de cup is en hoe meer beweging de sport met zich meebrengt, des te steviger moet de sport-bh zijn ('motion-control').

Bij bijvoorbeeld aerobics of fitness bewegen de borsten nogal veel op en neer, een goede sport-bh is dan ook van groot belang om optimaal plezier van het sporten te kunnen verkrijgen. Iets om over na te denken voor de sportieve Roxane Kalishoek. Ook bijvoorbeeld bij fitness en squash is het dragen van een goede sport-bh een must om optimaal plezier aan je sport te kunnen blijven beleven.
Na afloop van de fitness verwende Roxane Kalishoek zichzelf nog even met een lekker bezoek aan de sauna.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen