woensdag 14 november 2012

De kussen en tongzoen van Ann van Elsen, Roxane Kalishoek en Zoë Van Gastel


O’Neill Vips On Boards laat girls glunderend genieten van een wake-, snow- en surfboard.

Deelnemende VIPS: Brigitta Callens, Joyce De Troch, Ellen Dufour, Leonie Gysel, An Jaspers, Roxane Kalishoek, Anneleen Liégois, Caren Meynen, Nikkie Plessen (Nl), Dorothy Raemdonck, Soumia (Nl), Joke van de Velde, Elke Vanelderen, Zoë Van Gastel, Joyce Van Nimmen en Zohra.
Ann van Elsen, Roxane Kalishoek en Zoë Van Gastel kussen niet alleen, maar geven elkaar zelfs een ferme tongzoen.

Boardmerk O’Neill timmert al jaren aan de weg om sportieve girls duidelijk te maken dat de wondere wereld der boardsporten helemaal geen mannenbastion vormt. Op donderdag 19 juli leek de weg helemaal geplaveid en scheen het zonlicht fel aan het eind van de tunnel. Maar liefst zestien bekende missen, presentatrices en zangeressen plantten op één dag hun voeten op drie boards in gezegende weersomstandigheden. Vele fonkelende pretoogjes en stralende glimlachen vatten de girly funday perfect samen.

De dag begint vroeg voor de veertien bekende Vlaamse schonen en hun twee Nederlandse collega’s. Vandaag wordt bewezen dat het in België perfect kan in twaalf uur tijd te proeven van de ultieme vrijheid op sneeuw en water op een snowboard, een wakeboard én een surfboard. De zon vervoegt enthousiast de bonte bende. Niet alleen de zon zal volop stralen vandaag.

Brigitta Callens: “Het is vooral belangrijk jezelf te relativeren, je ego thuis te laten en gewoon te genieten.”

Vanuit Drongen zet de karavaan zich in beweging. Acht splinternieuwe Volvo’s begeleiden de Vips naar het eerste watervlak in Eke. Per drie krijgen ze een teamrider als chauffeur toegewezen wat tot geanimeerde gesprekken leidt, hoewel later op de dag heel wat gedut wordt tijdens de verplaatsingen. De sportieve inspanning staat immers centraal. Maar de uitgebreid geteste toeters van de wagens en de speciale Vips On Boards compilatieceedee zorgen er voor dat iedereen telkens op tijd weer bij de pinken is. In het Vipkielzog volgen twee bussen met girls die deze unieke dag wonnen en een legertje pers dat geen seconde van de attractieve actie wil missen.

Aangekomen in wakeboardcenter O’Douce laat de zomer zich volop voelen. Bikini’s komen bovendrijven, de Malibucocktails stromen rijkelijk en één voor één krijgen de Vips hun moment van glorie op het water. Sommigen gaan minder glorieus ten onder maar de meeste staan toch minstens even rechtop. De partybeats knallen door de boxen en iedereen viert de eerste wakeboardmeters. “Het is vooral belangrijk jezelf te relativeren, je ego thuis te laten en gewoon te genieten.” vertelt Brigitta Callens. Joke van de Velde staat er wat nerveus bij. “Als ik een nieuwe sport leer, dan wil ik die gelijk goed kunnen en dat is nu niet anders, ik ben wel een beetje een streber.”

Zohra en Ellen Dufour tonen dat het niet de eerste keer is dat ze achter een boot over het water scheren. Zohra waagt zich zelfs aan wakesurfen waarbij zonder touw op de hekgolf van de verzwaarde boot gesurft wordt. “Echt super en een ideale manier om je surfskills te verbeteren op deze eindeloze golf,” straalt ze achteraf. Ellen hing al veel achter een boot en dat zie je. Vlot en met veel stijl vaart ze rond en landt hier en daar een kleine jump. “Volgens mij zijn wij vrouwen zelfs beter in deze sporten,” lacht de energieke meid op het droge. In enthousiasme en elegantie zal geen enkele man haar alvast verslaan.

Roxane Kalishoek: “Als je de kans krijgt om zoiets te doen dan moet je er voor gaan. Ik ben best wel een durver, ik ben geen pussy hé.”

We zien nog meer voldane gezichten. Opvallendste ster aan het wakeboardfirmament is ongetwijfeld Elke Vanelderen. Zonder enige ervaring springt ze het water in, grijpt het touw en rijst er probleemloos uit. Als een volleerde boardster maalt ze haar rondjes op het meer. “Dit is echt heel fijn!” lacht ze achteraf. “Het verrast met dat het zo goed lukt en geeft echt een kick. Normaal sport ik nooit want ik ben nogal een brokkenpiloot leerde het verleden me, maar dit wil ik zeker nog doen.” Haar enthousiasme is gemeend want onderweg naar de snowboardpiste onderwerpt ze haar chauffeur aan een vragenvuur: “Hoeveel kost een wakeboard? Waar moet ik in godsnaam in Limbabwe een club vinden? Hoeveel kost een boot?” Elke zien we zeker nog terug op het water.

Na de zomerzon duiken we ter afkoeling de koelkast van Ice Mountain Komen in. De Vips slaken enthousiaste kreetjes als ze zien dat ze na een bikini en een boardshort nu ook een volledige O’Neill snowoutfit toegestopt krijgen. Iedereen pakt zich stijlvol in op weg naar de lift. Volgens Caren Meynen is dit toch een van de redenen waarom deze sporten door haar tmf-kijkers als de coolste bevonden worden. “Er hangt een hele lifestyle rond met leuke kledij,” vertelt ze. “In een snowboardbroek wil ik zo de straat op, in mijn volleybaloutfit zie ik met dat niet zo snel doen!” Zohra, Roxane Kalishoek en An Jaspers bewijzen hun ervaring en kiezen voor de grote piste waar ze met voorzichtige bochtjes afglijden. “Ik nam nog maar twee keer les dus het was een heel goede lerares of ik ben een groot talent,” lacht Zohra. De anderen merken dat sneeuw harder is dan water en er wordt duchtig gecrasht.

Maar ondanks de nakende blauwe zitvlakken, maakt de boardmicrobe weer heel wat slachtoffers.” Joyce Van Nimmen bewijst veruit het meest lef en knalt als een bezetene naar beneden om dan neer te gaan bij wijze van remmanoeuvre. “Dit is echt verslavend!” roept ze uit. “Het is mijn eerste keer en ik wil meer. Dat ik morgen met een blauwe kont rondloop, deert me helemaal niet, ik heb toch geen zittende job!” lacht ze en ze snelt naar de lift om even later weer iedereen voorbij te vlammen. Joke van de Velde is meer in haar element dan op het ontdooide water en blijft bij de laatste fanatiekelingen op de piste. “Ik ben net een klein kind,” vertelt ze enthousiast. “Ik ben al heel wat gevallen maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik leer graag nieuwe sporten en ik denk dat ik van de ski’s tot het snowboard bekeerd ben.” Anneleen Liègois mist bijna de lunch: “Ik had in het begin schrik maar dankzij een goede begeleiding heb ik de smaak zo te pakken dat de honger niet in me opkomt, wel de honger naar nog een keer snowen!”

Na een gezellige lunch wisselen we weer van seizoen en trekken naar Surfers Paradise in Knokke. De weergoden zijn blijkbaar al even gemotiveerd als O’Neill om de blijde boodschap aan zo veel mogelijk girls te verkondigen want zon en kleine, perfecte beginnersgolfjes zijn van de partij. De vermoeidheid slaat wat toe en enkele Vips kiezen resoluut voor de massagetafel maar het merendeel hijst zich in een surfpak. Zohra en Caren Meynen volgden O’Neill al richting Marokko voor het Belgisch Kampioenschap en bewijzen hun ervaring. Maar ook enkele nieuwkomers staan hun mannetje. Roxane Kalishoek in wetsuit bijt door tot het lukt ook al kost dat haar een buil op het hoofd. “Als je de kans krijgt om zoiets te doen dan moet je er voor gaan. Ik ben best wel een durver, ik ben geen pussy hé.” En met een goede sport BH hoeven grote borsten geen probleem te zijn, een stevige bikini of badpak voldoen ook. Roxane vormt een enthousiaste tandem met Zoë Van Gastel. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en maken menig dansvloer onveilig. Dit bleek al toen Ann van Elsen, Roxane Kalishoek en Zoë Van Gastel opweg in een limo naar een sexy fotoshoot, spontaan met elkaar gingen kussen en zelfs tongzoenen. Onderdrukte lesbische gevoelens?

Zoë Van Gastel: “Als er water en een board aan te pas komt, dan klikt het wel,” vertelt Zoë begeesterd. “Ik merk alleen dat ik wat conditie te kort kom, ik ga voortaan lopen met mijn honden in plaats van wandelen,” lacht ze. “Dit zijn eigenlijk helemaal geen mannensporten, daarbij denk ik eerder aan kogelslingeren. Een meisje op een board is echt superstoer zeker met al die coole fashion die er bij komt kijken. Geen enkele sport is een kwestie van kracht, het is vooral conditie en dit motiveert me er aan te werken!” Elke Vanelderen komt opnieuw breed glimlachend als laatste uit het zilte sop. “Mijn kinderjaren komen terug, ik zat ook altijd in monokini met mijn zwembandje in de zee tussen de golfjes. Mijn ouders moesten hun kleren weer uitdoen omdat ik iets had van “Jullie kunnen toch niet aan mij!” Ja, Als het er van kleins af aan inzit, is het diep geworteld. Dit was echt een superdag en ik zal slapen als een roosje,” besluit de vtm-coryfee.

Na de surfsessie krijgen de massagetafels, sauna en de jacuzzi heel wat enthousiaste bezoekers. De reggaesounds van het girly dj-duo Da Foxy Momaz begeleiden iedereen naar de barbecue. De verkiezing van de meest sportieve Vip luidt het feestje in. Leonie krijgt als prijs voor haar inzet en sportieve moves een beachcruiser ofte supercoole fiets met een speciaal rek voor haar surfplank. Als dank laat ze even horen waarom ze als souldiva voor het warme geluid bij diverse bands zorgt. Al snel regelen Zohra en Roxane Kalishoek dat ze niet alleen op de dansvloer prijken. Radio Surfers Paradise zorgt voor een feestuitzending en dit feestje barst echt wel goed los. Zoë Van Gastel en Leonie Gysel showen de betere dansmoves. De lange dag sluit af zoals dat na een boardsessie hoort: In een uitgelaten sfeer op een terras met zicht op zee. Iedereen voelt zich relax, zalig vermoeid, voldaan door sport en zal soezen dankzij de joy of glide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten